Magazijn optimalisatie

Met onze uitgebreide functies kunt u uw magazijn efficiënter organiseren, voorraden nauwkeurig beheren en bestellingen naadloos verwerken. Hier zijn enkele essentiële aspecten van magazijnoptimalisatie die onze software mogelijk maakt

Magazijn inrichting

Magazijncreatie en indeling

Onze geavanceerde software maakt gebruik van slim scannen om het magazijn efficiënt in te richten. Door de vakken te scannen, leert het systeem automatisch welke vakken dichtbij of ver van de inpaktafels zijn. Deze waardevolle gegevens vormen de basis voor een geoptimaliseerde magazijnindeling, waardoor de afstand tussen werkstations en opslaglocaties wordt geminimaliseerd.

Creëer de beste looproute

Door gebruik te maken van de verzamelde gegevens en de nauwkeurige benaming en nummering van de vakken, biedt onze software de mogelijkheid om de beste looproute te creëren. Efficiëntie staat voorop, en door een geoptimaliseerde looproute te volgen, kunnen medewerkers snel en doeltreffend door het magazijn bewegen, wat resulteert in een gestroomlijnde orderpicking en inpakprocedure.

Eenvoudig herlocaliseren van voorraad

Onze Workstation maakt magazijnbeheer nog toegankelijker. Met deze tool kunnen medewerkers moeiteloos producten en locaties scannen. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om voorraad eenvoudig te herlocaliseren. Met een intuïtieve interface stelt de Workstation Website uw team in staat om real-time voorraadgegevens bij te werken en efficiënter te werken.

Optimaliseer bijvullen

Wanneer het tijd is om de voorraad aan te vullen, biedt onze software de mogelijkheid om een optimale route te creëren tussen de bulkopslag en de pickplekken. Door rekening te houden met factoren zoals afstand, voorraadniveaus en tijdsbesparing, wordt bijvullen een gestroomlijnde taak.

Start vandaag nog uw magazijn op

Wij bieden volledige opstartondersteuning voor het opzetten van uw account. Stap voor stap begeleiden we u zodat u snel kunt starten.

Type voorraad plekken

Hoofdvoorraad op Pickplekken (MAIN)

De standaard voorraad wordt toegewezen aan pickplekken, die we binnen ons systeem aanduiden als MAIN. Deze locaties zijn direct gekoppeld aan online producten en kunnen handmatig of automatisch worden toegewezen op basis van EAN of SKU. Het doel is om een efficiënte en gestroomlijnde voorraadbeheerprocedure te creëren, waardoor producten snel en nauwkeurig kunnen worden gepickt voor verzending.

Extra voorraad in Bulk (SUB):

Extra voorraad wordt ingeboekt als bulk en wordt vervolgens gekoppeld aan de hoofdvoorraad (MAIN). We noemen deze locaties SUB. Deze aanvullende voorraadplaatsen zorgen voor een flexibele benadering van voorraadbeheer, waarbij overtollige voorraad wordt geconsolideerd zonder de efficiëntie van de pickplekken te beïnvloeden. Hierdoor behoudt u de controle over uw voorraadniveaus zonder concessies te doen aan het pickproces.

Aanpasbare schapgroottes

Bij het aanmaken van het magazijn geeft u eenvoudig de grootte van de schappen op. Deze aanpasbaarheid maakt het gemakkelijker om de meest geschikte locaties voor producten te bepalen. Door rekening te houden met de afmetingen van de producten en de beschikbare schapruimte, wordt het magazijn optimaal benut, waardoor de efficiëntie van het pickproces wordt vergroot.

Binlocaties voor Omdozen

Binlocaties zijn ontworpen om verschillende producten los of in omdozen op een verplaatsbare locatie te zetten. Nadat de binlocatie is gecreëerd, kan deze eenvoudig worden gekoppeld aan een MAIN- of SUB-locatie in het magazijn. Dit biedt de mogelijkheid om verschillende producten op een georganiseerde manier samen te voegen en stelt u in staat om efficiënt om te gaan met verpakkings- en pickprocessen.

Misschien ook interessant?

Koppel je Lightspeed Shop met DailyPicker

Koppel je Lightspeed Shop met DailyPicker Betreed de wereld van DailyPicker, waar ...

Koppel je Shopify Store aan DailyPicker

Koppel je Shopify Store aan DailyPicker Stap binnen bij DailyPicker, jouw partner ...